Oreo toetje
Heerlijke romige toetjes met glutenvrije oreo. Het is een licht luchtig dessert die totaal niet té zoet is. Je kan er zo nog één opeten....zo lekker is het! Het toetje oogt super de luxe, waarmee je echt voor de dag kunt komen voor je visite! Enjoy!
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd
15 minuten
Aantal
7 stuks
Recipe by Ouafae
Benodigdheden
1 pak glutenvrije oreokoekjes
250 gram mascarpone
250 ml koude slagroom
1 zakje klopfix
50 gram gesmolten chocolade (melk)
1 zakje vanillesuiker of 1 eetlepel suiker
1 eetlepel suiker
2 eetlepels poedersuiker
Extra nodig
glaasjes
optioneel: 7 hele oreo's achterhouden
Spuitzak +spuitmondje
Bereidingswijze
- Maal de koekjes in een foodprocessor in fijne kruimels (houd er 7 apart voor garnering)
- Smelt de chocolade au bain marie en laat afkoelen tot lauw.
- Doe de mascarpone en de poedersuiker erbij en roer tot goed samen tot een romig mengels.
- Klop de slagroom met de klopfix, vanillesuiker en suiker samen op.
- Doe de slagroom bij het mascarponemengsel en klop samen nog even door.
- Doe het roommengsel in een spuitzak met eventueel een spuitmondje.
- Verdeel over elk glaasje een laagje oreokruimels en daarop spuit je een toef. Vervolgens nog een laag kruimels en dan eindigen met een toef.
- Verdeel de resterende kruimels over de bovenkant voor de garnering en maak af met een hele oreokoekje.
Eet smakelijk!