Benodigdheden

1 pak glutenvrije oreokoekjes

250 gram mascarpone

250 ml koude slagroom

1 zakje klopfix

50 gram gesmolten chocolade (melk)

1 zakje vanillesuiker of 1 eetlepel suiker

1 eetlepel suiker

2 eetlepels poedersuiker

Extra nodig

glaasjes

optioneel: 7 hele oreo's achterhouden

Spuitzak +spuitmondje

Bereidingswijze

  1. Maal de koekjes in een foodprocessor in fijne kruimels (houd er 7 apart voor garnering) 
  2. Smelt de chocolade au bain marie en laat afkoelen tot lauw. 
  3. Doe de mascarpone en de poedersuiker erbij en roer tot goed samen tot een romig mengels.
  4. Klop de slagroom met de klopfix, vanillesuiker en suiker samen op.
  5. Doe de slagroom bij het mascarponemengsel en klop samen nog even door.
  6. Doe het roommengsel in een spuitzak met eventueel een spuitmondje.
  7. Verdeel over elk glaasje een laagje oreokruimels en daarop spuit je een toef. Vervolgens nog een laag kruimels en dan eindigen met een toef.
  8. Verdeel de resterende kruimels over de bovenkant voor de garnering en maak af met een hele oreokoekje.

Eet smakelijk!

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten